Η «βασίλισσα» του λιανικού ηλεκτρονικού εμπορίου της Ρωσίας στη λίστα Forbes

Η «βασίλισσα» του λιανικού ηλεκτρονικού εμπορίου της Ρωσίας στη λίστα Forbes

Ο μεγαλύτερος διαδικτυακός λιανοπωλητής στη Ρωσική Ομοσπονδία, όσον αφορά τα έσοδα, είναι το Wildberries.ru.

Το Wildberries.ru παρουσίασε αύξηση 89% στις διαδικτυακές πωλήσεις σε σύγκριση με το 2018. Από 111.200 δισεκατομμύρια ρούβλια σε 210.600 δισεκατομμύρια ρούβλια, ενώ ο αριθμός των παραγγελιών αυξήθηκε κατά 110% και ανήλθε σε 152.510 χιλιάδες.

Ο μεγαλύτερος διαδικτυακός λιανοπωλητής της Ρωσίας ανήκει στην Tatyana και στον Vladislav Bakalchuk.

Η Tatyana Bakalchuk είναι, σύμφωνα με το Forbes, η δεύτερη γυναίκα δισεκατομμυριούχος στη Ρωσία.

Κατ 'αρχήν, υπάρχουν πολύ λίγοι λιανοπωλητές μεταξύ των Ρώσων δισεκατομμυριούχων, περίπου δέκα. Και είναι όλοι εκπρόσωποι του «ισχυρότερου» φύλου. Μιλάμε συγκεκριμένα για εκείνους, για τους οποίους το λιανικό εμπόριο, χάρη στο οποίο έχουν δημιουργήσει το κεφάλαιό τους, είναι ο κύριος τύπος επιχείρησης. Ανάμεσά τους είναι ο ιδρυτής του δικτύου Magnit, Sergey Galitsky (28η γραμμή στη βαθμολογία του Forbes «200 πλουσιότεροι άνθρωποι στη Ρωσία»), με περιουσία 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο συνιδιοκτήτης του Dixy Group, Igor Kesaev (No. 41), με περιουσία 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων κλπ.

Δεν υπάρχουν πολλές δισεκατομμυριούχοι γυναίκες στο παγκόσμιο λιανικό εμπόριο και είναι συνήθως κληρονόμοι μεγάλων αυτοκρατοριών, όπως η WalMart και η Zara. Η ιδρυτής της Wildberries Tatyana Bakalchuk έγινε η πρώτη γυναίκα δισεκατομμυριούχος, στη ρωσική κατάταξη δισεκατομμυριούχων, που έκανε την περιουσία της από το λιανικό εμπόριο.

Η Τατιάνα, μαζί με τον σύζυγό της, το 2004 άρχισαν να πουλάνε ρούχα με τη βοήθεια των καταλόγων Otto και Quelle, επειδή δεν είχαν αρκετά χρήματα για να ζήσουν.

Σήμερα, το Wildberries.ru δραστηριοποιείται όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και στη Λευκορωσία, το Καζακστάν και το Κιργιστάν.