BLOG

Σημαντικά ενισχυμένο το ευρώ έναντι του ρουβλίου

Σημαντικά ενισχυμένο το ευρώ έναντι του ρουβλίου

Για πρώτη φορά μετά από τις αρχές Απριλίου η ισοτιμία του ευρώ σε σχέση με το ρούβλι ξεπέρασε τα 86 ρούβλια.

Τα υπόλοιπα ξένα νομίσματα αυξάνονται επίσης σε σχέση με το ρούβλι: από το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Ιουλίου, το δολάριο αξίζει 73,5 ρούβλια και η αξία του ελβετικού φράγκου ξεπέρασε τα 80 ρούβλια, για πρώτη φορά από τις 2 Απριλίου.

Σύμφωνα με την gazeta.ru, πέρα από την γενικότερη κρίση λόγω της πανδημίας και της μείωσης των τιμών των υδρογονανθράκων, ο κυριότερος λόγος αυτής της ξαφνικής αποδυνάμωσης του ρουβλίου, είναι η αύξηση της ζήτησης ευρώ και άλλων ξένων νομισμάτων μεταξύ των Ρώσων.

Στο εγγύς μέλλον ξεκινά η περίοδος των διακοπών, η οποία έχει αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ως εκ τούτου, κατά τη διαδικασία ανοίγματος νέων διεθνών προορισμών, αυξάνεται επίσης ο όγκος των αγορών σε ξένο νόμισμα, συμπεριλαμβανομένου του ευρώ.

Το ρούβλι, όμως, αποδυναμώνεται έναντι του ευρώ και επειδή το ίδιο το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου. Σύμφωνα με την gazeta.ru, ο βασικός παράγοντας υπέρ της ενίσχυσης του ευρωπαϊκού νομίσματος είναι η συμφωνία, που επιτεύχθηκε νωρίτερα, σχετικά με τον προϋπολογισμό και το ταμείο για την οικονομική ανάκαμψη της ΕΕ, ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι προβλέψεις για την πορεία του ρουβλίου, σε μια τόσο τεταμένη κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνες. Το ρούβλι δεν θα είναι εύκολο να ανακάμψει, τουλάχιστον έως ότου το πετρέλαιο διαπραγματευτεί πάνω από 45 $ ανά βαρέλι.

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr