Εκλογές Ρωσία: Επανεκλογή του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» του Βλαντίμιρ Πούτιν -ενισχυμένο το κομμουνιστικό κόμμα

Εκλογές Ρωσία: Επανεκλογή του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» του Βλαντίμιρ Πούτιν -ενισχυμένο το κομμουνιστικό κόμμα

Με την καταμέτρηση του 70% των ψηφοδελτίων, τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κρατική Δούμα, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναδεικνύουν νικητή το κόμμα του Βλαντίμιρ Πούτιν «Ενωμένη Ρωσία», με ποσοστό 48,46%.

Ακολουθεί σημαντικά ενισχυμένο το «Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας» με ποσοστό 20,30%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το «Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα» με 7,69% και ακολουθούν το «Δίκαιη Ρωσία - Για την αλήθεια»  με 7,43% και το κόμμα «Νέοι άνθρωποι» που συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκλογές με ποσοστό 5,55%.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη σύνθεση του ρωσικού κοινοβουλίου, σήμερα θα εκπροσωπούνται σε αυτό πέντε κόμματα και όχι τέσσερα, όπως στο παρελθόν.

Οι Ρώσοι ψήφισαν σταθερότητα δηλώνουν τα στελέχη του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία», επισημαίνουν ότι στη νέα σύνθεση του κόμματος τους, στη Ρωσική Κρατική Δούμα θα συμμετέχουν αρκετά νέα πρόσωπα, αλλά και τονίζουν το γεγονός ότι η νίκη τους κόμματός τους είναι καθαρή, ασχέτως αν παρατηρούνται απώλειες στα ποσοστά του, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές.

Επιπλέον, αξίζει να αναφερθεί πως τόσο το ενισχυμένο, από τις πρόσφατες εκλογές κομμουνιστικό κόμμα, όσο και τα υπόλοιπα κόμματα, που εκπροσωπούνται στο ρωσικό κοινοβούλιο, συμφωνούν με την Κυβέρνηση σε ότι αφορά την πίεση της χώρας από την Δύση, αλλά και στην αντιμετώπιση της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης του Αλεξέι Ναβάλνι.