BLOG

Οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι μόνο η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει την ΕΕ στην ενεργειακή κρίση

Οι ΗΠΑ παραδέχονται ότι μόνο η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει την ΕΕ στην ενεργειακή κρίση

Η Ρωσία παραμένει ο μόνος προμηθευτής αερίου που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την Ευρώπη στον αγώνα κατά της ενεργειακής κρίσης, δήλωσε ο Άμος Χόξτιν, ανώτερος σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την ενεργειακή ασφάλεια. Σύμφωνα με τον Χόξτιν, αυτό επιβεβαιώνεται και από το Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΔΟΕ).

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Άμος Χόξτιν είπε: «Δεν έχω καμία αμφιβολία και αυτό επιβεβαιώνεται και από τον ΔΟΕ ότι ο μόνος προμηθευτής που μπορεί, επί του παρόντος, να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια αυτόν τον χειμώνα είναι η Ρωσία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να βοηθηθεί η Ευρώπη δεν είναι καν απαραίτητο να ξεκινήσει ο Nord Stream 2. Υπάρχει αρκετή χωρητικότητα και στους λειτουργούντες αγωγούς φυσικού αερίου.

Νωρίτερα, η ΕΕ αναγνώρισε την χρησιμότητα των μακροπρόθεσμων συμβάσεων προμήθειας φυσικού αερίου με τη Ρωσική Ομοσπονδία (Σημείωμα συντάκτη: Mε τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια οι τιμές προμήθειας του φυσικού αερίου καθορίζονται περισσότερο από τους διαπραγματευτές των χωρών και λιγότερο από τη spot αγορά, στην οποία, το τελευταίο χρονικό διάστημα, το κερδοσκοπικό παραλήρημα στην ενέργεια, ξεπέρασε και τα όρια της φαντασίας).

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr