BLOG

Η Ρωσία είναι έτοιμη να αυξήσει την προσφορά λιπασμάτων στην παγκόσμια αγορά

Η Ρωσία είναι έτοιμη να αυξήσει την προσφορά λιπασμάτων στην παγκόσμια αγορά

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε συνάντηση με τον Ντμίτρι Μαζεπίν, ιδρυτή της Uralchem, για να συζητήσουν την προμήθεια ρωσικών λιπασμάτων στις παγκόσμιες αγορές.

Ο Πούτιν άκουσε τις προτάσεις του  Μαζεπίν  σχετικά με τη δωρεάν προμήθεια λιπασμάτων της Uralchem ​​στην Αφρική υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και υποσχέθηκε να υποστηρίξει αυτό το έργο. «Η εντολή θα δοθεί σε όλους τους συναδέλφους μας, ώστε να σας παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια», απευθύνθηκε ο Ρώσος Πρόεδρος στον Μαζεπίν.

«Είναι πολύ γνωστό ακόμη και σε μη ειδικούς ότι ο όμιλος εταιρειών Uralchem  είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στον κόσμο λιπασμάτων αζώτου, ποτάσας και αμμωνίας», είπε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ομοσπονδίας και επισήμανε «το έργο προχωρά με μεγάλη επιτυχία , παρά τα τεχνητά εμπόδια που δημιουργούνται από ορισμένες χώρες».

Ο Μαζεπίν  συμπεριλήφθηκε στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ, πούλησε το 52% των μετοχών της εταιρείας και παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Uralchem.

Πηγή: vesti.ru

 

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr