Η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχτεί Ρώσους Τουρίστες από τις 19 Απριλίου

Σε συνέντευξη του, που παραχώρησε στο Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA NOVOSTI, ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 14 Μαΐου, η Ελλάδα σχεδιάζει να ανοίξει πλήρως τα σύνορά της, για τους τουρίστες. Μάλιστα, από τις 19 Απριλίου, η χώρα είναι έτοιμη να δεχτεί Ρώσους, χωρίς υποχρεωτική καραντίνα. Υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: ο εμβολιασμός (η Ελλάδα αναγνωρίζει το «Sputnik V») και ένα αρνητικό τεστ για τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η Ελλάδα έχει αναπτύξει «πέντε γραμμές άμυνας» κατά της πανδημίας.

Πρώτον, οι επισκέπτες πρέπει να παρέχουν πληροφορίες για το εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι και εάν δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν βεβαίωση ότι έχουν κάνει τεστ για τον  κοροναϊό και αυτό ήταν αρνητικό.

Η δεύτερη γραμμή άμυνας αφορά τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε ταξιδιώτες.

Επιπλέον προβλέπεται να μπαίνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία όσοι τουρίστες, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην Ελλάδα, παρουσιάσουν συμπτώματα κοροναϊού ή έχουν κάνει τεστ και αυτό είναι θετικό. Η διαμονή κατά τη διάρκεια της καραντίνας θα είναι δωρεάν για τους τουρίστες. Όλα τα έξοδα θα επιβαρύνουν την ελληνική πλευρά.

Η τέταρτη γραμμή άμυνας είναι η τήρηση των μέτρων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της μάσκας. Όλα όσα πρέπει να κάνουν οι Έλληνες πολίτες ισχύουν και για τους επισκέπτες.

Η επόμενη και καταλυτική γραμμή άμυνας είναι ο εμβολιασμός του προσωπικού, που εργάζεται στον τουριστικό τομέα.

Σύμφωνα με τον Έλληνα Υπουργό ο κύριος κανόνας θα είναι: «Ότι θα επιτρέπεται στον Έλληνα πολίτη θα επιτρέπεται και στον τουρίστα».