ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Enterprise Greece- Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Διαδικτυακό Επενδυτικό Webinar εστιασμένο σε τουρισμό και ακίνητα (2)

Κατά τη διάρκεια του webinar, αναλύθηκαν οι λόγοι που καθιστούν την Ελλάδα έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο διαδικτυακό επενδυτικό webinar, που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία της Ελλάδος στη Μόσχα και το Ελληνο-Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο (HRCC). Στόχος του webinar ήταν να παρουσιασθεί  σε στελέχη Ρωσικών επιχειρήσεων η επενδυτική πρόταση της Ελλάδας στους κλάδους του τουρισμού και των ακινήτων, στους οποίους η χώρα αποδεδειγμένα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Κατά τη διάρκεια του webinar, αναλύθηκαν οι λόγοι που καθιστούν την Ελλάδα έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάσθηκαν η δέσμη μέτρων και οι πρωτοβουλίες που ελήφθησαν από την Ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα εν μέσω πανδημίας.

Ο κ. Γεώργιος Φιλιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: "Η συνεχής προβολή της επενδυτικής πρότασης της χώρας σε σημαντικούς κλάδους, όπως ο τουρισμός και τα ακίνητα, είναι βαρύνουσας σημασίας, ιδιαίτερα την παρούσα περίοδο, όπου η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις προκλήσεις των επιπτώσεων της πανδημίας. Ο Oργανισμός μας, μέσω συγκεκριμένων στοχευμένων δράσεων αποσκοπεί στην  περαιτέρω επέκταση της δυναμικής αυτής. Η Ρωσία αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί σημαντική χώρα-στόχο στην προσέλκυση ποιοτικών και υψηλής προστιθέμενης αξίας επενδύσεων και στους δύο τομείς.".

Ο κ. Χρήστος Φαρμάκης, Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄, Επικεφαλής του γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων στην Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα, δήλωσε τα εξής: "Η αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης του Covid 19 από την Ελλάδα έχει εντυπωσιάσει και ενίσχυσε το αίσθημα εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών. Αυτό αναδείχθηκε και κατά την πραγματοποίηση του πρώτου διαδικτυακού επενδυτικού webinar που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Enterprise Greece, όπου συμμετείχαν 35 και πλέον Ρώσοι δυνητικοί επενδυτές. Το Γραφείο μας σε συνεργασία με το Enterprise Greece και αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών θα υποστηρίξει τη διοργάνωση ανάλογων δράσεων ούτως ώστε να ενισχύσουμε την οικονομική και εμπορική συνεργασία της χώρας μας με τη Ρωσία".

Ο κ. Παντελής Σκαρλάτος, Πρόεδρος του Ελληνο-Ρωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, δήλωσε τα εξής: "Η Ρωσία είναι μια πολύ σημαντική αγορά για τις Ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και βεβαίως για την ανάπτυξη του τουρισμού και των μεγάλων επενδύσεων στη χώρα μας. Είμαστε ευτυχείς όταν μέσα από τις δράσεις μας, όπως αυτή του συγκεκριμένου webinar, συμβάλλουμε στην ανάπτυξή τους".

Η κα Maria Yasukevich, project manager της εταιρείας Mirum στην Ελλάδα, δήλωσε τα εξής: "Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία   του φορέα σας. Ήταν άλλη μια επιτυχημένη εκδήλωση και ελπίζουμε η νεα αρχή για την ρωσική αγορά! Η Ελλάδα έχει πάρα πολλές ευκαιρίες για την ανάπτυξη στρατηγικών Επενδύσεων. Είναι ώρα της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης νέων επενδυτών! Θα είμαστε αρωγοί στο έργο σας γιατί πιστεύουμε στην δυναμική της χώρας και αγαπούμε την Ελλάδα!".

Image
Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr
κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης τηλ. 2310 556 989 κιν. 6979-267127 e-mail.info@hrcc.gr