ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Πρόεδρος του ΕΡΕΕ κ. Παντελής Σκαρλάτος συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη για την «Business Visa»

Ο Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Παντελής Σκαρλάτος συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη του Υπουργείου Εξωτερικών με θέμα «Ανάληψη ευθύνης/φιλοξενίας για τους σκοπούς χορήγησης θεώρησης εισόδου Σένγκεν σε πολίτες τρίτων χωρών για επιχειρηματικό/ επαγγελματικό σκοπό ( Business Invitation)».

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου 2020 στις 12.00 μ.μ. υπό την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για θέματα εξωστρέφειας και οικονομικής διπλωματίας κ. Κώστα Φραγκογιάννη και του  Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας κ. Γρηγόρη Δημητριάδη.

Στην τηλεδιάσκεψη παρουσιάστηκε το σχετικό σχέδιο Υπουργικής Απόφασης και συζητήθηκαν  ζητήματα που αφορούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας των φυσικών και νομικών προσώπων, τον τύπο και το περιεχόμενο του ενιαίου εντύπου πρόσκλησης και λοιπά σχετικά θέματα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΕΡΕΕ, το πιο σημαντικό αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας και του σχετικού σχεδίου είναι ότι: «τίθεται ένα ακόμη «εργαλείο» στη διάθεση των Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι θέλουν να καλέσουν στην χώρα μας δυνητικούς τους πελάτες, χωρίς να καταργούνται οι διαδικασίες που  ίσχυαν έως και σήμερα. Έτσι οι Έλληνες επιχειρηματίες γενικά, αλλά και τα μέλη του επιμελητηρίου μας ειδικότερα, θα έχουν τη δυνατότητα με ένα ακόμη «εργαλείο» να διασφαλίσουν την άφιξη δυνητικών τους πελατών στη χώρα μας πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ασφάλεια».