ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση του Προεδρείου του ΕΡΕΕ με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Αρμόδιο για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας κ. Κώστα Φραγκογιάννη

Το  Προεδρείο του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Παντελή Σκαρλάτο συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 14 Ιουλίου με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Αρμόδιο για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας κ. Κώστα Φραγκογιάννη.

Κατά τη συνάντηση εκ μέρους του ΕΡΕΕ εκφράσθηκε η διάθεση συνεργασίας με το υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου η εμπειρία και η τεχνογνωσία του ΕΡΕΕ, επί των Ελληνορωσικών Συναλλαγών, να καταστεί αρωγός στην Ανάπτυξη των Διμερών Εμπορικών και Οικονομικών σχέσεων.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε το Προεδρείο του ΕΡΕΕ για την πρωτοβουλία του και επισήμανε ότι η συμβολή του Επιμελητηρίου είναι σημαντική για την ανάπτυξη των Ελληνικών εξαγωγών στη Ρωσία. Ο κ. Κώστας  Φραγκογιάννης είναι βαθύς γνώστης του μεγέθους, των δυνατοτήτων και των δυσκολιών, που παρουσιάζει η Ρωσική αγορά λόγω της προηγούμενης επαγγελματικής του εμπειρίας (η Ελληνική εταιρεία Chipita, της οποίας ο κ. Φραγκογιάννης υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος, είναι ίσως το πιο πετυχημένο παράδειγμα Ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Ρωσική Ομοσπονδία).

Επίσης, το Προεδρείο του ΕΡΕΕ παρουσίασε τις μελλοντικές του δράσεις, οι οποίες δημιούργησαν θετικές  εντυπώσεις και ο κ. Φραγκογιάννης υποσχέθηκε την συμπαράσταση και την αρωγή του για την επιτυχημένη, ουσιαστική και αποδοτική υλοποίησή τους.

Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα της συμμετοχής εκπροσώπων του ΕΡΕΕ στις διαβουλεύσεις των Διυπουργικών Επιτροπών Ελλάδας-Ρωσίας, με σκοπό να αξιοποιηθεί θετικά η εμπειρία, επί των εμπορικών συναλλαγών-διαδικασιών, των μελών και των στελεχών του ΕΡΕΕ.

Μείνετε Ενημερωμένοι

Το Ελληνο Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στοχεύει στην συνεχή προώθηση των αμοιβαίων οικονομικών, εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσικής Ομοσπονδίας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

κα Σοφία Ηλιάδη τηλ. 210 69 81 127, e-mail. secretary@hrcc.gr